Voorwaarden ontwikkeladvies bekend

VeroniqueBedrijven, Carrièreswitch, Inspiratie, Nieuws, Solliciteren, Talengericht werken, Tips, Werkplezier Leave a Comment

In het kader van het crisisprogramma NL Leert door zou het kabinet nog komen met de definitieve regeling en onder welke voorwaarden ontwikkeladvies gratis te volgens is vanaf augustus. We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is dan de complete regeling gepubliceerd. Wat gaat het inhouden?

Je mag de regeling natuurlijk zelf lezen, maar wij hebben alvast de belangrijkste punten er uitgehaald.

Wie komt in aanmerking voor het gratis ontwikkeladvies?

Dat is een makkelijke; iedereen. Of nou ja…je moet in Nederland woonachtig zijn en je mag nog niet met pensioen zijn. Verder komt iedereen in aanmerking. Je kunt dan denken aan:

  • Werkzoekenden met uitkering
  • Werkzoekenden zonder uitkering
  • Werknemers die ontslagen dreigen te worden
  • Werknemers die een andere loopbaanvraag hebben
  • ZZP-ers / Freelancers

Maar goed, eigenlijk dus iedereen 🙂 .

Waar of bij wie mag ik het ontwikkeladvies volgen?

Je volgt het ontwikkeladvies bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Het is belangrijk dat je loopbaanadviseur voldoende ervaring en opleidingsachtergrond heeft om je goed te begeleiden. Ook actuele kennis van de arbeidsmarkt is natuurlijk belangrijk. Verhelder Talent is NOLOC – gecertificeerd en voldoet dus aan alle belangrijke kwaliteitseisen.

Je kunt het ontwikkeladvies volgen bij ons op kantoor in Alkmaar of op afstand online. Dat maakt niet uit, net wat jij prettig vindt!

Wat houdt het ontwikkeladvies in?

Het ontwikkeladvies bestaat uit een arbeidsmarktscan, die jouw competenties en drijfveren bekijkt en de kansen op de arbeidsmarkt voor specifiek jouw profiel. We kijken hierbij ook naar kansberoepen. Daarnaast bestaat het uit 4 gesprekken met een coach. De inhoud van deze gesprekken hangen af van jouw loopbaanvraag. Die kunnen gaan over het maken van een carrièreswitch, solliciteren of het vinden van meer plezier in je werk. Wat vast staat is dat we afsluiten met een ontwikkelplan. Aanvullend biedt Verhelder Talent een E-Learning om nog meer uit het traject te halen en mag je gratis deelnemen aan workshops en events.

Hoe werkt de subsidieaanvraag voor het ontwikkeladvies?

Wij verzorgen de subsidieaanvraag van A tot Z. Dit betekent wel dat we af en toe wat papierwerk met je moeten regelen. Maar dat hebben we zo eenvoudig mogelijk gemaakt voor je. Vanaf 1 augustus kunnen wij jouw traject bij het ministerie registreren. Wie het eerst komt die het eerst maalt; dus zodra er 20.000 registraties zijn sluit de subsidiepot. Belangrijk dus om er op tijd bij te zijn.

Wat moet ik nu doen om te kunnen starten?

Heel eenvoudig! Laat jouw gegevens achter via onderstaand formulier en je ontvangt alle informatie die je nodig hebt. Zo ga je de eerste kennismaking inplannen en lever je belangrijke informatie aan. Zo kunnen wij op zaterdag 1 augustus meteen jouw traject veilig stellen. Wij zijn er klaar voor, jij ook?

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!

Of klik hier voor het formulier

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Wat is jouw ervaring? Laat het ons weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.