Duurzame inzetbaarheid

Wij weten dat duurzame inzetbaarheid in elke organisatie op de agenda staat , maar we zien ook dat het moeilijk is om het onderwerp concreet te maken en om te zetten in acties waar je als werkgever en werknemer iets mee kunt. Verhelder Talent helpt werkgevers en werknemers om duurzaam inzetbaarheid van containerbegrip om te zetten naar concreet resultaat.

Duurzame inzetbaarheid is een gedeelde verantwoordelijkheid van de organisatie en de medewerker. Het begint altijd bij een goed gesprek over de eigen loopbaanontwikkeling. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want belangrijke voorwaarden voor een echt goed gesprek zijn veiligheid en eerlijkheid. De ervaring leert dat een onafhankelijke gesprekspartner zonder belang in de zaak bijdraagt aan deze voorwaarden.  Want pas als aan deze voorwaarden wordt voldaan komt de onderste steen boven en kan er gewerkt worden aan zaken als gezondheid & vitaliteit, flexibiliteit, mobiliteit en cultuur & leiderschap.

Het werken aan deze gebieden levert zowel de werkgever als de werknemer direct voordeel op wanneer er concrete acties genomen worden met zichtbare en meetbare resultaten.

Hoe pakt Verhelder Talent dit aan?

Bij duurzame inzetbaarheid is het van belang dat je gaat doen! Want natuurlijk weten medewerkers dat het werk wat ze doen fysiek en/of psychisch belastend kan worden. Maar alleen weten is niet voldoende om ook na te gaan denken over wat je nodig hebt om ook op de lange termijn het werk te kunnen blijven doen.

”Ik hoor en ik vergeet, ik zie en ik onthoud, ik doe en ik begrijp”

Alleen wanneer werknemers gezond, goed gekwalificeerd en gemotiveerd zijn, zal het mogelijk zijn om productief tot aan de pensioendatum (of zelfs daarna) aan het arbeidsproces te blijven deelnemen. Wij bieden diverse mogelijkheden om dit bespreekbaar te maken, te onderzoeken en om te zetten tot acties. 

Enkele voorbeelden waaraan je kunt denken:

Ontwikkeladvies-traject: Een kortdurend traject waarbij we kijken naar waar de medewerker nu staat en waar hij of zij naartoe kan ontwikkelen. We brengen de huidige situatie en kaart en bespreken de toekomstoriëntatie. We sluiten het traject af met een individueel ontwikkelplan.

Loopbaan APK: Tijdens dit gesprek lopen we aantal pijlers na om te kijken wat de medewerker nodig heeft om inzetbaar te blijven.

Trainingen: We bieden diverse trainingen aan voor teams en leidinggevende op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Samenwerken aan een leuke en gezonde werkzame toekomst verbindt en zorgt voor een meer open communicatie over deze onderwerp.

Maatwerk: We bieden zoveel mogelijk maatwerk. Van één gesprek voor een medewerker tot voor alle medewerkers een traject op maat. We denken graag mee over hoe ons aanbod kan bijdragen aan de doelen van de organisatie en medewerkers.

Financieringsmogelijkheden

Door onze NOLOC certificering kunnen wij werken met de beschikbare subsidieregelingen vanuit de overheid. Zoals de SLIM-regeling en het ontwikkeladvies. Deze regelingen maken het mogelijk om gratis of met korting loopbaanadvies of scholingsadvies te ontvangen voor uw medewerkers. Ook komen wij in aanmerking voor diverse O&O fondsen. Vraag naar de mogelijkheden!

Meer informatie

Benieuwd naar wat we voor de organisatie en medewerkers kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag de brochure aan met meer informatie!


VRAAG BROCHURE AAN
CONTACT

Download

Download het gratis whitepaper "Impact van corona op de werkvloer".

Leuk om te weten!

Wij vinden kwaliteit, resultaat en regionale betrokkenheid belangrijk! Wij zijn daarom NOLOC gecertificeerd, partner van Huis van het Werk en lid van Stichting de Waaier.

En dat wordt beloond!