Outplacement, wat is dat nu precies?

Joyce Bedrijven, Carrièreswitch, Ervaring, Inspiratie, Nieuws, Werkplezier Leave a Comment

Vaak kom je in aanraking met een outplacement traject wanneer er sprake is van reorganisaties en/of bezuinigingen op het werk en een ontslag onafwendbaar wordt. Een outplacement traject geeft je dan de kans om begeleid en gecoacht te worden naar een andere baan of zelfstandige onderneming. Hét grote verschil met loopbaanbegeleiding is dat outplacement het gevolg is van een ontslag en meestal op initiatief is van de werkgever.

Hoe zien deze trajecten er nu in grote lijnen uit? 

Outplacement trajecten worden voornamelijk aangeboden door en op kosten van de werkgever bij een ontslag, wat verschillende redenen kan hebben. Bij een outplacement word je door een loopbaancoach begeleid naar een nieuwe baan.

Het kan ook zijn dat je als werknemer zelf besluit dat je niet meer zo goed bij je huidige werkgever past en dit bespreekbaar maakt. In overleg met de afdeling P&O kan dan soms gebruik gemaakt worden van een vertrekregeling inclusief een outplacement traject. 

Op weg naar je nieuwe baan.

Wanneer je als werknemer eenmaal toe bent aan het zoeken naar die nieuwe baan passend bij je wensen én talenten, zullen deze als eerste in kaart worden gebracht. Hiervoor kunnen er verschillende middelen en methoden worden ingezet, denk bijvoorbeeld aan een talenten- of interessetest. Er wordt samen met jou goed onderzocht welke kant je op wilt en wat hierin belangrijk voor je is. 

Afhankelijk van welke koers je wilt varen en waar je hulpvragen liggen, zal er tijdens een outplacement ook veel aandacht worden geschonken aan het opstellen van je C.V. , het schrijven van een goede sollicitatiebrief tot het oefenen en evalueren van sollicitatiegesprekken. Maar bijvoorbeeld ook het goed bijhouden van je LinkedIn profiel zodat je gevonden wordt hoort hierbij.

Je wordt ook begeleidt in het vinden van de geschikte vacatures en banen. Bij dit alles wordt er van de deelnemer steeds een grote mate van verantwoordelijkheid verwacht aangezien hij of zij wel diegene is die het uiteindelijk moet doen. 

De duur van een outplacement  traject.

Het spreekt voor zich dat wanneer je gedwongen bent om een andere baan te zoeken er sprake kan zijn van emoties als boosheid, verdriet of ongeloof.  Het is een hele normale reactie in een onzekere situatie. Het is handig om deze gevoelens dan ook even de ruimte te geven alvorens daadwerkelijk aan de slag te gaan. Meestal wordt hier tijdens het traject ook rekening mee gehouden. Uiteraard beïnvloedt het de duur van een outplacement. Dat geldt ook wanneer tijdens het traject blijkt dat iemand een omscholingscursus wil doen bijvoorbeeld. Afhankelijk van verschillende factoren kan een outplacement 3 tot 12 maanden duren. 

Maatwerk door Verhelder Talent.

Omdat elke deelnemer anders is en een andere behoefte aan informatie en begeleiding heeft, biedt Verhelder Talent ‘talentgerichte coaching’, aangepast aan de wensen van onze klanten. 

Nog meer vragen over outplacement en hoe we dit bij Verhelder Talent vormgeven? Neem gerust contact op!


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.