“Ik dacht dat ik helemaal klaar was met de salessector maar toch bleek uit de test dat daar wel mijn kwaliteiten en voorkeuren lagen”

Veronique Ervaring, Inspiratie, Solliciteren, Werkplezier 2 Comments

Charles Hennen, wonend in hartje Alkmaar, kwam bij Verhelder Talent terecht nadat hij een aantal jaren eerder kennis met ze maakte op de 50+ beurs.

Na een jarenlange carrière in de financiële sector raakte hij in 2014 zijn baan kwijt vanwege een reorganisatie ten gevolge van bezuinigingen. Datzelfde jaar ging Charles ook scheiden en raakte hij, naar eigen zeggen, licht overspannen. Ook fysiek ging het wat minder, wat wellicht een signaal was van zijn lichaam om pas op de plaats te maken.

Desondanks werkte Charles de afgelopen jaren wel voor verschillende organisaties en deed hij zodoende verschillende ervaringen op. Nadat er wat meer rust in de tent was besloot Charles in 2018 dat hij na de zomer aan de slag zou gaan met het goed onderzoeken welke baan nu het best bij hem past en bedacht hij dat hij daar best wel wat hulp bij kon gebruiken.

‘Joyce en Veronique zijn me sinds de 50+ beurs  bijgebleven als twee bevlogen jongedames. Nadat ik de website van Verhelder Talent had bekeken heb ik weer contact met ze gelegd. Ik was wel toe aan een herijking van mijn carrière en daarnaast vond ik dat ik wel wat hulp kon gebruiken bij het opfrissen van mijn cv en mijn LinkedIn profiel.’

Charles maakte een afspraak met Veronique en Joyce. Deelname aan de sollicitatie boost werd een feit, beginnend met de talententest.

‘ De test was erg verhelderend’, lacht Charles, ‘ Ik dacht dat ik helemaal klaar was met de sales sector maar toch bleek uit de test dat daar wel mijn kwaliteiten en voorkeuren lagen. Waar ik echter op werd gewezen door Verhelder Talent is dat ik wat meer ordening en focus mocht aanbrengen in plaats van gewoon alles wel willen doen. Dat hield onder andere in dat ik me ging richten op één specifiek onderdeel van de sales, namelijk Business development.

Charles blijkt een energieke en bevlogen man, een echte netwerker en verbinder, zoals hij zelf zegt. Dat is ook waar hij van houdt, netwerken met mensen en nieuwe klanten werven. Maar zich ook verantwoordelijk blijven voelen wanneer de klant een product of service heeft gekocht.

Het liefst werkt Charles internationaal, hij heeft dan ook een brede talenkennis en spreekt naast zijn moedertaal ook Frans, Engels, Duits én Italiaans .

In een functie als business development manager vindt hij het belangrijk dat je jezelf bent en echt naar mensen luistert. Niet iets opdringen, maar oprecht zijn en inzien wanneer er geen klik is tussen een potentiële klant en product. Het gevoel hebben dat je echt iets oplost voor een klant is één van de drijfveren van Charles.

Tijdens het traject bij Verhelder Talent wordt Charles onder andere ondersteund met het opstellen van sollicitatiebrieven en volgt hij ook de LinkedIn workshop.

‘Op een bepaald moment belde ik Joyce voor hulp bij een sollicitatiebrief. Zij gaf met name de tip om in mijn brief te beschrijven waaróm ik vond dat ik ergens goed in ben. Door een voorbeeld toe te voegen. Dat gaf inderdaad veel meer kracht aan mijn brief en ik weet zeker dat het mede heeft bijgedragen aan het feit dat ik werd uitgenodigd voor een gesprek!’

Ook over de LinkedIn workshop is Charles zeer te spreken. Hierdoor ziet zijn profiel er, zoals hij zelf zegt, gelikt uit en vond hij het erg prettig om hier uitleg over te krijgen in plaats van alleen een briefje met instructies.

Kijk, uiteindelijk doe je het allemaal zelf natuurlijk, maar ik besefte wel dat ik hulp nodig had met het vinden van de juiste nieuwe baan. En dát soort hulp kan je niet krijgen van vrienden of familie want die begrijpen niet altijd wat je precies wil of wat je functie inhoudt.

Door Verhelder Talent heb ik voor mezelf structuur kunnen aanbrengen in hoe ik de dingen aan moet pakken en ook rust kunnen creëren daardoor.

De dames zijn to the point, wat voor mij goed werkt en ik heb veel steun van ze ervaren. Het was werkelijk een kapstok voor mij om weer verder te kunnen. Ze hebben ook op de stoel van ‘de andere kant’ gezeten en die ervaring merk je goed!’

Op de vraag hoe het er nu voorstaat geeft Charles enthousiast aan dat er een hoop vaart in is gekomen. Hij is zelf mensen gaan bellen en heeft visitekaartjes laten ontwerpen en drukken. Hij is zichzelf als het ware gaan verkopen, net zoals hij deed met producten of diensten in de sales.

Inmiddels kunnen we melden dat Charles een super leuke baan heeft aangenomen bij De Jong Shoes in Alkmaar! Van harte gefeliciteerd Charles en heel veel succes!

Comments 2

  1. Pingback: Wat talent met je doet! | Verhelder Talent

  2. Pingback: Verhelder Talent | Profileren kun je leren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.