Maximum aantal ontwikkeladviezen bereikt

Veronique Bedrijven, Inspiratie, Nieuws, Solliciteren, Talengericht werken, Werkplezier Leave a Comment

De kosteloze ontwikkeladviezen die het kabinet beschikbaar stelt via de regeling NL Leert Door voorzien in een grote behoefte. Vanaf 1 augustus konden mensen een kortdurend traject aanvragen bij een loopbaanadviseur, waaronder bij Verhelder Talent, om zicht te krijgen op de arbeidsmarktkansen die er in deze recessie voor hen zijn. Veel sneller dan verwacht is het maximum aantal inschrijvingen bereikt.

Wij merkten de afgelopen weken wel dat er veel behoefte was aan het ontwikkeladvies. Eerder moesten wij op onze website al vermelden dat er sprake was van een wachttijd door de vele aanmeldingen. Omdat wij het belangrijk vonden om iedereen eerst persoonlijk te spreken voor het traject zou gaan starten hebben we het de afgelopen weken en ook de komende weken flink druk.

Maar je zal het net zien; jij ziet er niet bij. We hebben de eerste mensen vandaag helaas al moeten teleurstellen met de mededeling dat het feest niet door gaat.

Wanneer is het ontwikkeladvies weer beschikbaar?

Gelukkig is er ook goed nieuws te melden. Het kabinet heeft namelijk aangekondigd dat er in 2021 weer middelen beschikbaar komen voor ontwikkeladvies. Ook zijn er nu veel trajecten geregistreerd, maar kan het best zijn dat er mensen uitvallen, stoppen of toch geen recht blijken te hebben op de subsidie. In dat geval komen er wellicht weer gelden vrij.

Wil jij op de hoogte gehouden worden over de ontwikkelingen en direct een mail krijgen als er weer budget beschikbaar is? Laat hier je gegevens achter en je bent de eerste die het hoort!

(Zie je geen formulier? Klik dan hier)

Maar wat als je nu hulp nodig hebt?

Je kunt je natuurlijk nog steeds aanmelden bij Verhelder Talent voor ontwikkeladvies, alleen worden de kosten op dit moment niet betaald door de overheid. Maar er zijn meer mogelijkheden; misschien wil je werkgever bijdragen aan je traject of is er een fonds bij het bedrijf waar je werkt voor scholing en ontwikkeling of is er een regeling binnen de branche waar je werkt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!

Wat is jouw ervaring? Laat het ons weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.