Martha’s marktwaar(de); vastlopen, verhelderen, VERDER GAAN

Veronique Ervaring, Inspiratie, Solliciteren Leave a Comment

Een drieluik over de verschillende momenten en fases in mijn zoektocht naar een baan. In het “jezelf opnieuw uitvinden” voor de arbeidsmarkt kun je voortvarende stappen maken, maar ook stuiten op stagnatie. Verschillende keren, omdat de benadering van de arbeidsmarkt best een pittige klus is en gezien kan worden als een “baan” op zich, als je het serieus gaat aanpakken.

 

Reden voor mezelf om de hashtag #werktaanwerk aan te maken. Dat laat in mijn geval op LinkedIn, Twitter en Instagram aardig zijn sporen na. Passend bij de opening in mijn kopregel “Strategie naar stories”. En vice versa natuurlijk! De stories naar, in dit geval mijn strategie, een baan vinden. De activiteiten die ik onderneem, die tezamen online dat verhaal vertellen. Dat stukje aanduiding in mijn kopregel en mijn functietitel, waarbij ik toekomstige werkgevers mijn waarde en mijn contentmarketing laat zien.

Vastlopen en verhelderen

In hoge mate ben ik zelfstartend en zelfsturend. Toch in enkele stappen in dit traject van werk zoeken, ontkwam ik er niet aan om hulp in te schakelen. Daarover schreef ik met plezier mijn twee eerdere blogs Vastlopen en Verhelderen. Omdat verhalen jezelf en anderen kunnen helpen. Het besef, dat je niet de enige bent die vastloopt in een baanzoektocht. Je net dat duwtje kunnen geven om hulp te zoeken. Wat je kan doen door mede-werkzoekende te spreken, netwerkcontacten te raadplegen en je daar te oriënteren. Of om grotere stappen te maken, in gesprek te gaan met een loopbaancoach als Verhelder Talent.

Voor mij snijdt het mes aan twee kanten. Door de ondersteuning van Verhelder Talent in te schakelen kom ik verder in het toewerken naar mijn doel. Door te schrijven, kan ik me online profileren en presenteren. Maar draag ik ook bij aan inspireren van andere werkzoekenden. Daarbij draagt voor mij “samen schrijven”, samenwerken en “mens en werk profileren” bij tot grote voldoening in mijn werkzaamheden. Mijn kernkwaliteit.

Verder gaan

Mijn gesprekken met Veronique zijn inmiddels afgerond en het einde van het jaar 2017 heb ik gebruikt om de voorgaande maanden en activiteiten te laten bezinken. Een nieuw jaar, een nieuwe start, met nieuwe energie.

Wat ik uit de laatste gesprekken heb gehaald, is meer nadruk in mijn presentatie. En meer gericht en doelgericht zoeken, rekening houdend met randvoorwaarden. Dat is wat ik deze maand heb opgepakt en verder mee aan de slag ga. De valkuil van het vastlopen herken ik nu beter. Ik voel me gesterkt om meer direct en gericht stappen te maken. Als je herkent, dat je dat stukje mist, raad ik je aan om niet alleen te blijven twijfelen, maar op zoek te gaan naar hulplijnen. In je meest (daad)krachtige voorkomen en met de juiste formulering van dé oplossing die jij biedt als werknemer, kom je het meest dichtbij de baan.

Waar ik erg trots op ben, is dat ik door deze uitingen als voorbeeld ben getoond in de Sollicitatie Boost van Verhelder Talent. De getoonde promo is een stukje “content” en de branding van mezelf als werkzoekende.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.