magbo system

Zomerreflectie deel 3: Van droom naar werkelijkheid

VeroniqueInspiratie Leave a Comment

Je hebt als het goed is met behulp van een moodboard een levendig idee van hoe jouw carrière er uit zou moeten zien. Voor sommigen van jullie zal dit heel concreet geworden zijn en voor anderen wat meer abstract. Dat maakt niet uit! Als je maar een idee hebt van wat er mag veranderen. Nu je een idee hebt van wat je wilt in je carrière, is het tijd om de brug te bouwen tussen je huidige situatie en je droomcarrière. Maar geen zorgen, we gaan deze brug niet in één keer bouwen. We doen dit stap voor stap, steen voor steen.

Het is gemakkelijk om overweldigd te raken als we nadenken over alle stappen die we moeten zetten om onze droomcarrière te bereiken. Daarom is het belangrijk om ons grote doel op te breken in kleinere, beheersbare doelen.

Stap 1: Vaardigheden

Laten we eerst eens kijken naar de vaardigheden die je nodig hebt voor je droomcarrière. Misschien moet je een nieuwe taal leren, beter worden in programmeren, of je leiderschapsvaardigheden aanscherpen. Maak een lijst van deze vaardigheden. Denk niet alleen aan competenties (iets kunnen) maar ook aan kennis (iets weten).

Stap 2: Ervaringen

Denk vervolgens na over de ervaringen die je nodig hebt. Moet je ervaring opdoen in een bepaalde sector? Of heb je meer hands-on ervaring nodig in een bepaald gebied? Voeg deze toe aan je lijst.

Stap 3: Connecties

Ten slotte, denk na over de connecties die je wilt maken. Zijn er bepaalde mensen, organisaties of netwerken die je kunnen helpen je doelen te bereiken? Noteer deze ook.

Stap 4: Maak een plan

Nu je je lijst hebt, is het tijd om je plan te maken. Voor elke vaardigheid, ervaring en connectie die je wilt opdoen, stel je een specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden (SMART) doel. Bijvoorbeeld: “Tegen het einde van de zomer zal ik een beginnerscursus Spaans volgen” of “In de komende twee maanden zal ik een netwerkevent bijwonen in de gezondheidssector.”

Vervolgens, breng voor elk doel de stappen in kaart die je moet zetten om het te bereiken. Dit zijn je actiepunten. Zo kan een actiepunt voor het voorbeeld van de Spaanse cursus zijn: “Zoek online naar beschikbare cursussen Spaans en schrijf je in.”

Nu je je plan hebt, is het tijd om in actie te komen! Maar vergeet niet, dit is geen race. Het is een reis. Neem de tijd, vier je successen onderweg, en pas je plan aan wanneer dat nodig is.

Bij het begin beginnen? Klik hier voor alle delen in de zomerreflectie serie!

Als eerste op de hoogte zijn van een nieuwe post? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op instagram!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Wat is jouw ervaring? Laat het ons weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.