Zet Google Alerts aan het werk!

Zet Google Alerts aan het werk!

VeroniqueInspiratie, Solliciteren, Tips 1 Comment

Wij horen het veel van mensen; werk zoeken is veel werk! Het vinden van de juiste vacature, het onderhouden van je netwerk, de gesprekken zelf en zo nu en dan nog aan jezelf werken met workshops of training. Het valt inderdaad niet mee.

Vanochtend kregen we tijdens ons telefonisch spreekuur een vraag over Google Alerts. De persoon in kwestie had er wel van gehoord, maar weet eigenlijk niet goed hoe die in te stellen. Kijk, en daar houden we van; praktisch en meteen toepasbaar. Daarnaast gaat het je enorm veel tijd opleveren!

 

Wat zijn Google Alerts?

Google Alerts is een zoekopdracht in Google die je opslaat en waarvan je de resultaten in je mailbox krijgt. Je kan zelf instellen hoe vaak je die resultaten wil ontvangen. Om Google Alerts aan te maken moet je wel een Google account hebben, die maak je hier aan. Zodra je account actief is kan je Google Alerts aanmaken, dat doe je door naar de pagina http://google.nl/alerts toe te gaan.

Wat kan je er mee?

Je kan een melding ontvangen dat er bijvoorbeeld een vacature verkoopmedewerker is geplaatst op het internet, maar je kan ook nieuws en updates rondom het bedrijf waar je graag zou willen werken ontvangen. Na het activeren van je google account is het instellen ervan eenvoudig. Je gaat als volgt te werk:

Wanneer je op http://google.nl/alerts bent krijg je een zoekbalk te zien. Vul hier je zoekopdracht in en druk op “Show Options”. Let op: lees onze blog over Booleaans zoeken zodat je de juiste zoekwoorden en termen gebruik!

Google alert beginpagina

 

Vervolgens zijn er een aantal zaken die je kan invullen. We behandelen ze hieronder één voor één.

Google alert opties

  1. Hoe vaak. Hier kun je bepalen hoe vaak je de zoekresultaten in je emailbox wilt ontvangen. Je kunt kiezen uit: Onmiddellijk, Een keer per dag, Een keer per week.
  2. Type resultaat. Hier kun je je zoekopdracht filteren. Je kunt hier kiezen uit; Alle, Nieuws, Blogs, Video, Discussies en Boeken
  3. Taal. Hier kan je invullen in welke taal je zoekt.
  4. Regio. Geef hier aan in welk land je wil zoeken.
  5. Hoe veel. Hier bepaal je of je alleen de beste resultaten wilt ontvangen, of alle resultaten. Wanneer je vrij algemene zoektermen invult, kun je beter kiezen voor ‘de beste resultaten’. Kies je voor zoekopdrachten die niet veel voorkomen, kies dan voor ‘Alle resultaten’.

Vervolgens vul je jouw mail adres in of als je al bent ingelogd selecteer je het juiste mailadres. Druk als laatste op ‘Create Alert’. Klaar is kees!

Booleaans zoeken

Waar je voor moet waken is dat je zoekopdracht te algemeen is; stel dat je bijvoorbeeld de zoekopdracht ‘vacature’ als Google Alert instelt, zal je mailbox aardig vol lopen aangezien er nogal wat op het internet gezet worden. Een methode die je daar bij kan helpen is Booleaans zoeken. Met behulp van een paar woorden extra, kom je tot de kern! Bekijk hier ons blog over Booleaans Zoeken en wat het je kan opleveren!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Comments 1

  1. Pingback: Stappenplan voor Boolean Search en vacatures

Wat is jouw ervaring? Laat het ons weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.