“Ze hebben me echt verbaasd door hun kennis van zaken. Ze weten een functie te koppelen aan je persoonlijkheid en kunnen dan goed uitlichten wat je nodig hebt om die functie te kunnen vervullen. ‘

JoyceErvaring, Inspiratie, Solliciteren, Werkplezier Leave a Comment

José Weijtmans is 55 jaar wanneer zij een jaar geleden beseft dat het tijd is te stoppen met haar huidige baan bij de BUCH gemeenten, waar zij sinds 2010 werkzaam was.

Voor die tijd werkte José reeds 25 jaar in de ICT.  Omdat haar toenmalige werkgever ging fuseren en José haar baan verloor greep ze haar kans om van loopbaan te veranderen, waarbij ze in een andere functie bij de gemeente Bergen aan het werk ging. 

Nadat ook hier 2 jaar geleden een ambtelijke fusie plaatsvond ( waardoor de BUCH gemeenten ontstond)  kon zij terug naar haar oude liefde bij deze werkgever, namelijk de ICT. Jammer genoeg verliep dit niet zoals gewenst en besloot José te gaan solliciteren.

En dát was het moment dat zij via een collega hoorde over Verhelder Talent! 

Omdat ze in het verleden al een keer een loopbaanswitch had gedaan en zeker wist dat ze weer in de ICT wilde werken, volgde José de LinkedIn workshop, paste haar profiel aan, en nam ze vervolgens deel aan de Sollicitatie Boost van Verhelder Talent.

‘Ik heb veel tips gekregen over hoe ik mijn C.V. en sollicitatiebrief het best opmaak. Verhelder Talent is heel goed in staat om het eenvoudig en praktisch te houden. Door voorbeelden te geven en je vertrouwen te geven. Ook weten ze je minder goede eigenschappen om te zetten in positieve. Er wordt vooral gekeken naar wat je wel goed kan!

‘Eigenlijk zijn een tweetal coachgesprekken met Joyce of Veronique al een boost voor je zelfvertrouwen!’ (lacht)

‘Het was even wachten op de goede vacatures, maar eind januari was er een geschikte vacature. Ik heb mijn 1esollicitatiegesprek geoefend met zowel Joyce als Veronique. En dan lijkt het net of je echt een leidinggevende voor je hebt zitten. Ze waren ook volledig op de hoogte van wat de functie ‘Functioneel Beheer’ inhoudt! Hun kennis is gewoon heel breed, dat merk je echt.’

Na een aantal sollicitatiebrieven en drie sollicitatiegesprekken kwam José de vacature ‘Skilled Service Desk Medewerker’ tegen bij HONK ( Huisartsen organisatie Noord Kennemerland) waarin ook de term Functioneel Beheer stond. Hierop heeft zij gesolliciteerd en tot haar eigen verbazing was alles binnen 11 dagen in kannen en kruiken.

Verhelder Talent is een hele professionele organisatie, en de dames weten dit perfect te combineren met een persoonlijke en juist niet te zakelijke aanpak. Ze hebben me echt verbaasd met hun kennis van zaken. Zij weten bijvoorbeeld een bepaalde functie te koppelen aan je persoonlijkheid en kunnen dan heel goed uitlichten wat je nodig hebt om die functie te kunnen vervullen.’

‘Ook de moeite die ze voor je doen en de betrokkenheid die ze tonen is iets wat ik als zeer prettig heb ervaren. Zelfs op de dag van vertrek naar haar vakantieadres gaf Veronique me nog tips over een sollicitatiebrief die ik had geschreven.’

Het is duidelijk dat José ontzettend enthousiast is over het loopbaantraject dat zij bij Verhelder Talent heeft gevolgd. Het heeft haar vertrouwen gegeven, ze werd gecoacht op thema’s waar ze zich soms onzeker over voelde. En daarnaast heeft ze zoveel handvatten gekregen over hoe ze zich het best kan presenteren in een sollicitatiegesprek, welke vragen ze kan verwachten etc.

Met veel plezier is José dan ook per 1 maart gestart en is de organisatie HONK in ieder geval een heel enthousiaste werknemer rijker! Van harte gefeliciteerd en heel veel succes José!

Soms is weggaan bij een werkgever de enige oplossing en dan kan een outplacementtraject helpen met het vinden van een nieuwe leuke baan. Belangrijk om te weten: Je mag zelf kiezen bij welk outplacement of loopbaanbureau jij jouw traject wilt volgen. Ook al hebben organisaties vaak een samenwerking afgesproken met een bepaalde partij, weet dat jij daar ook een goed gevoel bij moet hebben, anders mag jij kiezen voor een andere partij.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Wat is jouw ervaring? Laat het ons weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.