NIEUW: Solliciteren met je Facebookprofiel

Veronique Inspiratie, Member, Nieuws, Solliciteren, Tips

Je hoort het vaak. LinkedIn is voor je professionele netwerk en Facebook voor privé. Nou, dat is verleden tijd! Zoals je misschien gemerkt hebt krijg je tegenwoordig berichten van Facebook over vacatures die geplaatst zijn. Ja, Facebook heeft stiekem Facebook Job Postings gelanceerd. Hiermee willen ze concurrentie aangaan met LinkedIn en Google op de recruitmentmarkt.  En daar ga jij als werkzoekende je voordeel mee doen! 

Onder de noemer ‘Sollicitaties zonder gedoe’ bestaat dit nieuwe product van Facebook uit 3 onderdelen. Zo is het nu mogelijk om op een nieuwe manier vacatures te plaatsen voor bedrijven, heeft Facebook een eigen jobboard gekregen waar je op kan gaan naar vacatures én kunnen bedrijven gebruik maken van het ATS van het sociale netwerk. Facebook benadrukt nu de eenvoud nog van deze nieuwe mogelijkheden, maar dat komt waarschijnlijk ook doordat het nog aan het begin staat.

Wat bedrijven kunnen (zien)

Zoals je weet zijn wij er altijd voorstander van dat jij de andere kant van de tafel begrijpt, zodat je daar invloed op kan uitoefenen. We leggen je dan ook kort uit wat werkgevers kunnen op dit moment met Facebook Job Postings. Wanneer een werkgever een vacature plaatst kan hij het volgende invullen:

  • Functienaam
  • Locatie
  • Salaris
  • Type baan: Fulltime, Parttime, Stage, Vrijwilliger of Contract (ZZP)
  • Details: Dit is waar de omschrijving moet komen te staan
  • Overige vragen: Ja/Nee, Open of meerkeuze vraag.

Wat de werkgever ziet bij het invullen

Die overige vragen kunnen de werkgever helpen om alvast een eerste selectie te maken. Bijvoorbeeld een Ja / Nee vraag: Heb je ervaring met het programma Exact? Of een open vraag: waarom denk jij dat je geschikt bent voor de functie? Of een meerkeuzevraag: Hoeveel jaar heb je ervaring als administratief medewerker? 0-5, 5-10 of 10+ . Wanneer de werkgever een sollicitatie binnenkrijg, kan hij dus al selecteren op de antwoorden die je hebt gegeven. Bijvoorbeeld door eerst in gesprek te gaan met de meest ervaren mensen met ervaring met Exact.

Wanneer jij solliciteert dan krijgt de werkgever daar een melding of mail van. Die kan vervolgens in Facebook een overzicht naar boven halen van alle sollicitanten (ATS, apllication tracking system). Daar kan de werkgever verder niet zo veel bijzonders overigens. Ze kunnen een afspraak plannen en de status bijhouden.

Op dit moment is dit allemaal nog gratis voor bedrijven, wat maakt dat ze hier graag gebruik van zullen maken!

Solliciteren via Facebook

Jij als werkzoekende kunt op het Facebook Jobboard op zoek naar vacatures. Ook dit is nog een beetje basic . Het enige waar je op kan selecteren is locatie, sector en vacaturetype. In de zoekbalk kan je vervolgens een zoekopdracht geven. Bijvoorbeeld functietitel of een ander woord dat te maken heeft met de functie. Wanneer je interesse hebt in een functie klik je op ‘Nu solliciteren’ en je krijgt een overzicht te zien van de informatie die je  vanuit je profiel kunt doorsturen. Je uploadt dus nergens je CV, maar solliciteert met je profiel. Even wat tips om je op weg te helpen:

Tip 1: Vul je profiel aan!

Waarschijnlijk heb je in een ver verleden je profiel aangemaakt op Facebook en staat er wel wat informatie op, maar grote kans dat die informatie te summier is of niet correct is. Loop dus je profiel goed na en maak gebruik van alle onderdelen. Zo kan je bijvoorbeeld aangeven welke vaardigheden je bezit.

Tip 2: Bekijk je openbare profiel eens kritisch

Omdat je  Facebook waarschijnlijk vooral privé gebruikt, staan er ook privé foto’s, opmerkingen en oproepen op. Kijk even goed naar wat jouw openbare profiel laat zien, want dat is ook wat jouw potentiële werkgever ziet. Zorg in ieder geval voor een knappe profielfoto!

Tip 3: Volg bedrijven die je interessant vindt!

Je krijgt van facebook direct een melding wanneer een bedrijf die je volgt een vacature plaatst. Zorg er dus voor dat je de bedrijven die passen bij jou als persoon, jouw talenten en ambities volgt! Eigenlijk had je dat al lang moeten doen als proactieve werkzoeker, natuurlijk 😉 . Maar met deze ontwikkelingen kan jij natuurlijk niet achterblijven.

Verhelder Talent – Members

Verhelder Talent Members krijgen extra content, oefeningen, informatie en werkbladen. Bij dit artikel hebben we een  handige checklist gemaakt  voor een ideaal Facebook profiel voor jouw sollicitaties! We lopen stap voor stap door jouw profiel heen en geven je tips over wat er allemaal mogelijk is met je profiel. Downloaden maar!!

Deze inhoud is alleen voor Verhelder Talent Members. Log in met jouw gegevens of meld je aan als member op http://verheldertalent.nl/members

Aanmelden voor bestaande gebruikers