De allermooiste bloemen, groeien vlak langs het ravijn.

Winde Carrièreswitch, Inspiratie, Ondernemen, Solliciteren, Werkplezier Leave a Comment

Je grote droom achterna gaan, de sprong in het diepe wagen, je passie en daarmee je hart volgen:

Diep vanbinnen denken we daar allemaal wel eens over na. En elke keer zijn er genoeg redenen te bedenken om deze wens uit te stellen, of juist helemaal te negeren. Maar wat als je erachter komt dat het alleen maar belemmerende overtuigingen zijn die je van je droom weerhouden? 

De eerste gedachte die vaak naar boven komt is dat we moeten wachten op dat ene juiste moment. Maar wanneer is dat dan? Hoe bepaal je dat? Simpel: het juiste moment bestaat niet. Dat is in ieder geval al iets wat je dus van je lijstje kan schrappen?

Elk begin is het halve werk

Wat wel bestaat en van belang is om je een stap dichter bij de sprong te brengen is simpelweg ergens te beginnen. En als je je afvraagt wanneer dat dan moet: als je eraan denkt ben je er klaar voor! 

Dus pak die pen en schrijf je ideeën eens op. Maak een lijstje van je wensen en bedenk meteen wat je ervoor nodig hebt om ze te realiseren. Welke mensen in je omgeving zouden je verder kunnen helpen? En wat zijn jouw talenten en eigenschappen die maken dat je dit kan realiseren?

Je zal zien dat het je meteen een overzicht geeft en je plan wellicht al veel concreter is dan je in eerste instantie dacht. 

Kleine stapjes zetten

Je hoeft niet meteen je hele leven om te gooien of grote risico’s te nemen. Misschien kan je beginnen met een cursus die je verder helpt. Of je neemt een halve dag per week vrij om aan je plannen te werken? Zolang je maar ergens begint, dan voel je vanzelf wanneer je toe bent aan de volgende stap. 

Voor elk probleem bestaat een oplossing

Weet dat er voor alles een oplossing te bedenken is. Wanneer je op moeilijkheden stuit die maken dat je niet weet hoe je verder moet en óf je wel verder durft te gaan. Wanneer je angst voelt gaat dat vooral over wat er kan gebeuren in de toekomst zonder dat zeker is of het wel gebeurt. Vertrouw op je intuïtie en geloof in jezelf. Met een beetje gezond verstand erbij komen de meeste dingen gewoon weer goed. 

Creëer je eigen toekomstperspectief 

Wanneer je al een eindje op weg bent en verschillende stappen hebt gezet, maak dan eens een voorstelling hoe alles er over 5 jaar uitziet. Wat is het ergste wat er kan gebeuren? En staat dat in verhouding met je droom die je wilt waarmaken? Met andere woorden: is dit het waard en ben je bereid mogelijke minder goede uitkomsten te riskeren? Door alles in een groter geheel te bekijken kan het ook zijn dat sommige risico’s minder spannend of minder eng lijken. 

En los van de risico’s: visualiseer hoe alles er op zijn best uit kan zien en hou dit beeld voor je wanneer je eindelijk de knoop doorhakt! Gegarandeerd dat het je helpt! 

De titel van dit artikel is een zin uit het nummer Ravijn van Veldhuis & Kemper. Ken je het nummer? Nog niet? Zoek hem even op! Link naar youtube

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.