Twee dagen na de LinkedIn workshop stond de telefoon te rinkelen en kreeg ik banen aangeboden die ik zelf nooit gevonden had

Pascal Everaardt

Veronique Carrièreswitch, Ervaring, Inspiratie, Solliciteren Leave a Comment

Een tijdje geleden gaven wij de workshop “Op & Top LinkedIn” waarin we de deelnemers meenamen in hoe je van jouw profiel een magneet voor werk kunt maken. Ook Pascal, deelnemer bij Verhelder Talent, deed mee aan deze workshop. Een paar dagen later ontvingen we van haar deze super leuke referentie. Bedankt Pascal voor je lieve woorden!!


” Verhuizen naar een hele andere regio van Nederland, je baan opgeven en dan “acclimatiseren”. En dan ben je gewend en op zoek naar een baan! Wat dan…………?

Dan realiseer je je dat eigenlijk nooit een echte sollicitatiebrief hebt geschreven in een carrière van meer dan 30 jaar. Dat je altijd werd gevraagd voor een baan en dus ook niet heel veel sollicitatiegesprekken hebt gevoerd.

Dan realiseer je je dat tijden veranderd zijn……. Uitzendbureaus hebben de deur niet open staan voor werkzoekenden, maar houden alleen gesprekken met kandidaten die al door een eerste selectieronde zijn gekomen, zonder de kandidaat te hebben gesproken.

Dan realiseer je je dat je leeftijd (50+) wellicht een minpunt is. Niet meer zo flexibel, te duur, te veel gevormd en voor veel banen te veel ervaring.

Dan realiseer je je dat “hulp”, een expert die een steuntje in de rug geeft, misschien wel de beste optie is. EN DIE VOND IK!

Verhelder Talent opende voor mij de weg naar de perfecte sollicitatie en gaf mij daarbij de juiste tools, tricks en tips. Deelname aan de sollicitatie boost en Linkedin-workshops was super voor mijn eigen inzicht, maar gaf mij ook de juiste richting in het solliciteren! Hoe bouw ik mijn profiel op en wordt ik zichtbaar voor de recruiter? Wat wil de recruiter weten en hoe wordt daarop gesearcht?

“Ik kreeg banen aangeboden die ik zelf nooit had gevonden of had kunnen vinden”.

Twee dagen na de workshop stond de telefoon al te rinkelen en werd ik gebeld door recruiters van buiten mijn eigen netwerk. Kreeg ik banen aangeboden die ik zelf nooit had gevonden of had kunnen vinden.

Dank Veronique en Joyce voor jullie persoonlijke aandacht en het delen van zoveel expertise. Ik zal jullie blijven aanraden. Dat wordt dan mijn tip! “

– Pascal Everaardt

Blijft het bij jou angstvallig stil? Geen paniek! Ook de komende tijd staan er workshops op de planning op het gebied van LinkedIn. Bijvoorbeeld “Profileren op LinkedIn ” en de basis workshop “Op & Top LinkedIn“. schrijf je snel in, want er zijn maar een klein aantal stoelen beschikbaar bij ons op kantoor :-).

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.