Deze nieuwe functies van LinkedIn mag je niet missen!

Veronique Carrièreswitch, Inspiratie, Member, Solliciteren, Tips Leave a Comment

Misschien heb je het al in de gaten gehad. LinkedIn  heeft een aantal super handige nieuwe functies. Vooral als je op zoek bent naar een nieuwe baan mag je dit niet missen!

Werkervaring op LinkedIn

Nee, dat is niet nieuw. Je werkervaring is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je profiel. Maar waar sommigen van het ene naar het andere bedrijf gaan, zijn er zat mensen die carrière maken binnen de zelfde organisatie. Wat veel mensen dan doen is al die ervaringen als verschillende onderdelen onder elkaar zetten, met hele rits aan ervaringen bij dezelfde werkgever als gevolg. Wij raadden altijd aan om dan één werkervaring te noemen en in de omschrijving uit te leggen wat het verloop van je carrière is geweest. Maar dat hoeft straks niet meer…

Binnen enkele weken geeft LinkedIn namelijk niet al die losse werkervaringen weer, maar groepeert ze. Dit doet LinkedIn automatisch, daar hoef je dus niets voor te doen ;-).

Nooit meer visitekaartjes

De een heeft er meer last van dan de ander.. Wanneer ik iemand in het echt tegen kom en hem of haar naar mijn profiel wil verwijzen moet ik zowel mijn voor- als achternaam spellen. Anders komen ze nergens uit.. Maar dat probleem is nu opgelost! Want nu kun je een QR-code maken van je profiel en aan de ander laten zien. Die kan vervolgens met de LinkedIn app de code scannen en komt daarmee direct op jouw profiel. Ook leuk om op je kaartje te zetten, of te delen op Facebook of Instagram!

Pitchen op LinkedIn

Je kunt nu ook berichten inspreken en versturen via LinkedIn. Super handig want je kunt dus gewoon jouw pitch inspreken i.p.v. de platte tekst te versturen. Dat is onderscheidend en laat vaak veel meer horen van jouw persoonlijkheid. Wel belangrijk dat je dan een beetje comfortabel bent om dat in te spreken. Anders kun je het beter bij een goede motivatiepitch ‘op papier’ houden. Wanneer je een gesproken pitch stuurt, doe dan eerst even een korte introductie. Bijvoorbeeld: “Hartelijk dank voor uw acceptatie op LinkedIn. Graag leg ik u uit wat ik voor u kan beteken:” en dan jouw ingesproken pitch.

Groepslinken

Kom je wel eens op het sollisollicitatiecafée loopbaanborrel? Dan hoor je het ons wel eens zeggen: ” wel een connectie maken met elkaar op LinkedIn hè ? ” Nou daar kunnen we nu een groepsmoment van maken, want je kunt tegenwoordig op LinkedIn zien wie er in de buurt zijn om mee te linken ! Dat gaat natuurlijk niet helemaal vanzelf ivm privacy. Je moet in de app naar “jouw netwerk” en dan klikken op “in de buurt”. Wanneer anderen in hun app daar ook heen gaan zie jij ze op je scherm verschijnen en kan je een connectie met iedereen maken!

 

Let op: Wil jij optimaal gebruik maken van LinkedIn ? Doe dan mee aan de workshop Op en Top Linkedin! 

Members

Als Verhelder Talent Member krijg je heel veel extra. Zo ook bij dit artikel! Speciaal voor jullie hebben we een “Walk- Through” opgenomen! We laten je precies zijn waar en hoe je de nieuwe functies gebruikt en laten je nog een extra leuke functie zien om meer zichtbaar te worden op LinkedIn! Ben je weer helemaal op de hoogte!

Nog geen member? Je kunt al member worden vanaf 12,50 per maand! Wanneer je een strippenkaart hebt, een Online Programma of een Boost doet ben je automatisch member. Kijk in de mail!

Log in met jouw gegevens om de video te zien!

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.