beroepskeuze verhelder talent

Beroepskeuzetest: Welk beroep past bij jouw talenten?

Veronique Inspiratie, Ondernemen, Solliciteren, Tips, Werkplezier Leave a Comment

“Je moet een vak leren” zei mijn opa vroeger. Leuk hoor, maar welk “vak” past dan bij mij? En wat nou als ik niet in de klassieke vakgebieden pas? Best lastig om een beroep te kiezen. Verhelder Talent helpt je een keuze te maken op basis van jouw talenten en interesses. 

Kinderen moeten steeds jonger richting geven aan hun carrière. Vaak al in de 2e of 3e klas van de middelbare school moeten ze kiezen voor profielen die vervolgens weer toegang geven tot een vervolgopleiding. Het nadeel van die leeftijd is dat ze nog geen kaas gegeten hebben van carrièrekeuzes maken. Meestal hebben ze nog niet of weinig gewerkt en slecht zicht op wat er allemaal mogelijk is op het gebied van opleiding en werk. Dit is een probleem van alle tijden!

Keuzes maken in de klas

Verhelder Talent gelooft er in dat er meer tijd vrijgemaakt moet worden in het onderwijs voor beroepsoriëntatie. Wij helpen al diverse scholen hierbij door docenten te trainen die vervolgens hun studenten kunnen helpen. We geven de docenten tools mee om in de klas het gesprek aan te gan over talenten, werk en beroepskeuze.

Leuk, maar ik heb de verkeerde keuze al gemaakt

Veel deelnemers van Verhelder Talent die bij ons loopbaancoaching volgen hebben het gevoel dat ze het verkeerde beroep gekozen hebben óf een beroep gekozen dat inmiddels niet meer gevraagd word. Wat moet je dan?

Een loopbaanscan kan hier uitkomst bieden. Dit is een uitgebreid online assessment met oa. een talententest, drijfverentest, interessetest en persoonlijkheidsvragenlijst. Je krijgt daarmee antwoord op vragen als:

  • Waar ben ik goed in?
  • Wat kan ik?
  • Wat kan ik niet?
  • Wie ben ik?
  • Welke interesses heb ik?
  • Welke taken vind ik leuk?
  • Wat drijft en motiveert mij?

Tijdens een persoonlijk gesprek nemen we de resultaten met je door en helpen we je om de uitkomsten te vertalen naar een volgende stap. Hiermee is de loopbaanscan een uitgebreide beroepskeuzetest en talententest in één. Door de opzet van het rapport en gesprek heb je hier iets aan ter oriëntatie naar een nieuwe loopbaan én geeft het je inzicht in hoe je meer plezier uit je werk kan halen.

Benieuwd naar wat de loopbaanscan voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.