“Door hen ben ik erin gaan geloven dat mijn idee een goed idee was”

Veronique Ervaring, Inspiratie, Ondernemen Leave a Comment

Haar hele leven zit het al in haar: koken en kennis willen overbrengen aan anderen. Toen ze 1,5 jaar geleden haar baan kwijtraakte, was dat haar kans om haar passie te volgen en voor zichzelf te beginnen. Met behulp van ondernemerscoaching van Verhelder Talent is wat altijd al in haar zat eruit gekomen: Karins Kookcollege.

 

Het begin

“Het idee was er al: ik had een Facebookpagina waarop ik allerlei recepten deelde. Dit was toen nog vooral voor de lol. Op het moment dat ik mijn baan kwijtraakte, kwam ik tijdens het outplacementtraject bij Verhelder Talent terecht. Ik twijfelde nog om gewoon te gaan solliciteren of om toch mijn passie te volgen. Met behulp van Joyce en Veronique ben ik voor dat tweede gegaan.” Vertelt Karin.

“Ik twijfelde nog om gewoon te gaan solliciteren of om toch mijn passie te volgen. Met behulp van Joyce en Veronique ben ik voor dat tweede gegaan”.

Zo hielp Joyce haar op het gebied van tijdsindeling en het maken van een financieel plan: Hoe zorg je voor een haalbaar concept? Véronique heeft weer meer geholpen met invulling van dit concept: hoe zet je het in de markt? Wat zijn jouw marketinginstrumenten? Ook benoemt Karin dat de dames van Verhelder Talent goed zijn in vragen stellen waarover je gaat nadenken. Ze komen met dingen waar je zelf nooit bij stilstaat als je voor het eerst een eigen bedrijf opzet. Deze kennis van zaken heeft Karin erg geholpen.

 

Karins Kookcollege

Op dit moment organiseert ze workshops en kooklessen voor kinderen en volwassenen. Vooral kinderen leren koken is waar haar hart ligt. Ze vindt het belangrijk hier al vroeg mee te beginnen. Haar doel is om cursisten naar buiten te laten gaan met het idee: “Hee, gezond koken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk en wel hartstikke leuk!”.

Met het voorbereiden van deze cursussen kan ze zichzelf uitdagen. Alles wordt zelf gemaakt en er komen geen pakjes en zakjes aan te pas.

“Ik bedenk nieuwe recepten en oefen deze van tevoren. Soms gaat het helemaal mis, maar het geeft echt energie als ik iets nieuws heb gecreëerd! Na de cursussen krijg ik dan ook regelmatig de feedback dat ze dit zelf niet hadden kunnen bedenken.”

 

Betrokkenheid

Met een eigen onderneming sta je helemaal op eigen benen. Je moet je mindset veranderen, want je bent nu zelf verantwoordelijk. Dit heeft Karin onder andere geleerd van Joyce en Veronique. Ook nu het traject van ondernemingscoaching is afgelopen voelt Karin nog steeds die betrokkenheid van Verhelder Talent:

“Ik kan ze nog steeds een WhatsApp berichtje sturen met vragen. Ze nemen de tijd om met me mee te denken en ze zijn voor mij echt sparringpartners als ik er zelf even niet uitkom.”

“Ik kan ze nog steeds een WhatsApp berichtje sturen met vragen. Ze nemen de tijd om met me mee te denken en ze zijn voor mij echt sparringpartners als ik er zelf even niet uitkom.”

“Ik heb echt het gevoel dat zij míj willen helpen. Ik ben niet een nummertje dat geld betaald voor een product, maar ik heb echt het idee dat ze hun werk goed willen en kunnen doen. Dit goede gevoel had ik al direct vanaf het begin. Door hen ben ik erin gaan geloven dat mijn idee een goed idee was en zo kreeg ik vertrouwen om ervoor te gaan.”

Karin wil nu vooral groeien met haar bedrijf. De kern van Karins kookcollege zal altijd hetzelfde blijven: “Kinderen leren koken, daar haal ik energie uit!”

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.