Hoe activeer je jezelf?

Solliciteren, Tips, Werkplezier Leave a Comment

Het kan behoorlijk uitputtend zijn, werkloos raken of in de verkeerde baan zitten. Het zijn situaties die enorm effect hebben op je gemoedstoestand. Misschien voel je je uitgeput, depressief of neerslachtig. Dit zijn geen gevoelens waar je de rest van je leven mee wil doorlopen. Maar hoe kom je daar weer uit?Met de volgende tips activeer jij jezelf weer!

TIP 1: STOP MET REVOLUTIEDENKEN!

Dit is de reden dat mensen per 1 januari goede voornemens hebben en van de één op de andere dag het roer omgooien. Er is 1 probleem; in veruit de meeste gevallen mislukken die goede voornemens en blijft de revolutie uit. Verwacht niet de wereld van jezelf en begin met kleine stapjes. Voel jij je nu futloos en heb je niet de energie om er vol voor te gaan? Begin dan met een klein klusje in huis wat je nog eens wilde doen. En denk dan niet aan het herinrichten van je zolder, maar aan het uitzoeken van die ene doos. Heb je dat gedaan? Wees er trots op! Morgen weer een dag voor een nieuw stapje.

TIP 2: OMRING JE MET POSITIEVE MENSEN

Wanneer je minder zelfvertrouwen hebt, helpt het niet als je sociale kring vooral vol zit met zeikerds. Je hebt nu de positievelingen nodig in je leven, die je helpen de mogelijkheden te zien i.p.v. de problemen. Maak een lijstje van je vrienden en kennissen en kies daar 3 mensen uit waar je energie van krijgt en die in jou geloven. Maak vervolgens met deze mensen een afspraak of ga iets leuks met ze doen. Steek extra energie in de relatie met de ander. Positiviteit werkt aanstekelijk, dus omring je met positiviteit!

TIP 3: ZOEK ENERGIE OP!

Heb jij iets waar je energie van krijgt? Zoek het op!  Vind je het moeilijk om te achterhalen waar je energie van krijgt? Denk dan even terug naar bijvoorbeeld je kindertijd; wat deed je toen het liefste en waarom? Is dat later in je leven nog terug gekomen? Wat deed je vroeger als je even tijd over had?

Wat is jouw ervaring? Laat het ons weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.