Ema: “Verhelder Talent gaf mij focus op mijn doelen en inzicht in wat ik kan!”

Veronique Ervaring, Inspiratie, Ondernemen, Programma Leave a Comment

Ruim twee jaar geleden ben ik voor mijzelf begonnen. Ik sta echter al drie jaar ingeschreven, maar ik durfde niet écht te starten. Ik speelde met de gedachte, droomde over wat ik wilde en was er wel veel mee bezig, waardoor ik onbewust tot naar starten toe werkte. De vrijheid die ik kreeg als zzp’er is iets wat ik nu niet anders zou willen. Het is zo fijn!

Toch was het niet allemaal even positief. Voor mijzelf starten was ook echt eng. Ik was onzeker over mijn inkomen, maar ook onzeker over mijzelf. Want wie zou mij nou willen inhuren? Ik durfde mijzelf slecht te pitchen en haalde mijn bedrijfje al gauw omlaag. Daar ga je al: bedrijfje. Niks ‘je’, bedrijf! Man, ik werk mij uit de naad, ik word ingehuurd en zet van alles op. Ik lever kwaliteit (mensen huren mij vaker in) en mijn klanten zijn tevreden.

 

Toch bleef die onzekerheid z’n parten spelen tot ik Joyce en Veronique van Verhelder Talent leerde kennen. Tijdens een ‘Doe het niet zelf’ avond pitchten zij zichzelf en hun product sprak mij aan. Een coaching traject om je talenten te leren zien en vanuit je talenten te gaan werken en ondernemen. Dát wilde ik. De talententest bij aanvang was meteen een goede start. Ik had er merkbaar plezier van. Er stond ineens zwart op wit wat ik kan…. en wat ik niet kan, maar dat is ‘m nou juist; bij Verhelder Talent focus je je op wat je wél kan en leer je dat nog beter te ontwikkelen en formuleren. Ik durf nu zonder blikken of blozen te zeggen wat mijn kwaliteiten zijn. Zo prettig.

 

Daarna volgde het coaching traject met intervisies, thuisopdrachten en workshops met de andere starters. Het fijne daaraan was met name dat ik iedere week gedwongen werd om commercieel en opbouwend over mijn bedrijf na te denken. Ik kreeg sterk het gevoel dat er zoveel mogelijk is! Ik leerde mijzelf en mijn diensten beter waarderen, beter te formuleren en ook beter te verkopen. Daarbij was het gezellig en heb ik er nu een leuk netwerk bij. Automatisch raad ik het iedere ‘zoekende’ persoon aan en spreek ik er enthousiast over tegen bekenden. Met plezier schrijf ik dan ook deze blog, want iedereen zou zijn talenten moeten verhelderen en dan doen waar de ogen van gaan sprankelen.

 


Over Ema:

Ema is onderneemster met een sociaal hart. Ze volgde ondernemerscoaching bij Verhelder Talent om haar bedrijf “Lieve Zaken” écht te starten. Wil je meer weten over Ema en over haar bedrijf? Kijk op haar website: http://www.lievezaken.nl/

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.