Eerste hulp bij Solliciteren (ook als je tevreden bent met je huidige baan)!

Joyce Carrièreswitch, Inspiratie, Member, Solliciteren, Tips Leave a Comment

Deze vraag kreeg ik twee weken geleden van iemand die naar volle tevredenheid elke dag naar zijn huidige werk gaat. Natuurlijk wil ik met je meekijken! Elke sollicitatie is een uitdaging voor ons, maar deze pakken we helemaal met beide handen aan. Want als er een vacature voorbijkomt die zo leuk is dat je vanuit je huidige baan, waar je het nog prima naar je zin hebt, toch gemotiveerd wordt om te solliciteren, dan is het een “baan om voor te gaan!”

 

Elke CV en elke motivatie is anders.

Uiteraard verschilt het van persoon tot persoon, maar dat bedoel ik hier niet. Elke vacature vraagt om een andere uitleg van jouw werkervaringen, talenten en ambitie. Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar de ‘haakjes’ in de vacature en de organisatie die aansluiten bij jouw werkervaring, vaardigheden en ambitie.

Wij hopen ook altijd dat de motivatie het belangrijkste onderdeel tijdens het beoordelen van de ontvangen vacatures. Jammer genoeg is dit niet het geval. Recruiters kijken allereerst naar het CV van de sollicitant. Aan de hand hiervan bepalen ze een eerste beeld en besluiten ze, als ze interesse hebben, ook de motivatie te lezen. Heb je ze niet kunnen overhalen in het CV? Helaas, pindakaas!

Besteed daarom 80% van je tijd aan het CV inclusief profielschets/samenvatting waarin je in een korte pitch beschrijft wie je bent en wat je uniek maakt en 20% van je tijd aan de motivatie.

 

De eerste ronde

Het is fijn om een onafhankelijk persoon mee te laten lezen. Die kijkt op een andere manier naar jou en naar de functie. Hij of zij ervaart met name minder emotie en kan zo de vacaturetekst wat beter doorzien. Jij wilt deze baan immers heel graag!

En diegene kijkt ook anders naar jou. Iets wat jij heel vanzelfsprekend vindt zal je niet zo snel opmerken als een kwaliteit of talent. Want je merkt het niet eens op. Terwijl anderen je er heel erg om kunnen waarderen in je werk.

Persoonlijk gesprek

In een persoonlijk gesprek kan je jouw motivatie en werkervaring uitdiepen. Tips en trucs helpen je om beide nog scherper neer te zetten in de motivatiebrief en CV. Kijkend naar kennis en kunde, maar vooral het vatten van jouw persoonlijkheid in woord is iets wat vaak moeilijk blijkt. Maar zo belangrijk, dit is namelijk jouw onderscheidend vermogen ten opzichte van de andere sollicitanten.

 

 

Puntjes op de i

En dan is het tijd om de sollicitatie daadwerkelijk te versturen. Dat kan best spannend zijn. Het is goed om iemand dan nog mee te laten lezen en de laatste spelling en interpunctie foutjes eruit te laten halen. Want zeg nou zelf, op een gegeven moment zie je die zelf niet meer.

UPDATE 12 oktober: Goed nieuws! Dirk mag op gesprek komen!

Ben jij ook latent werkzoekend?

Wist je dat 89% van de werkende Nederlanders wel eens een vacature bekijkt? En dat 71% elke maand wel eens een vacature bekijkt? Ben jij daar een van en kom jij ook wel eens een vacature tegen waar je op zou willen reageren?

Dan wil je snel en goed solliciteren toch? Wij helpen je met het maken van een sterke brief en een duidelijk cv. Eerste Hulp bij Solliciteren dus! Persoonlijk, snel, praktisch en toegepast op de vacature waar je op wilt solliciteren. Wij zorgen voor een onderscheidende motivatie die aansluit bij wat jouw werkgever wil horen en bij wat jij belangrijk vindt!

Geen algemene training van 10 weken, maar:

  • Op korte termijn een 1-op-1 afspraak, op kantoor of via skype voor extra verdieping
  • Praktische tips voor een duidelijk cv en een sterke motivatiebrief
  • Feedback op je eerste, tweede en derde versie 😉 van je brief en cv
  • Antwoord op al je sollicitatievragen, via What’s App, mail of telefoon.

Alles in 1 pakket voor maar €175,- . Wil jij hier gebruik van maken? Stuur een mail, what’s app of bel! 

 

Let op: Op donderdag 25 oktober om 16.00 uur start de Loopbaanborrel! Kom je ook? Meld ja aan!  https://verheldertalent.nl/event/

Members

Voor de Verhelder Talent members hebben we elke week een leuke bijlage. Deze week krijgen alle members toegang tot de cv checklist en hebben we de tips en trucs voor een goede motivatie alvast voor je samengevat.

Nog geen member? Je kunt al member worden vanaf 12,50 per maand! Wanneer je een strippenkaart hebt, een Online Programma of een Boost doet ben je automatisch member. Kijk in de mail!

Log in met jouw gegevens en download de checklist en motivatiebrief tips!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.