ondernemen met talent

Ondernemen met talent

Veronique Bedrijven, Inspiratie, Ondernemen, Tips Leave a Comment

Steeds meer mensen beginnen voor zichzelf. Het aantal ZZP-ers loopt in rap tempo op en de Start-ups vliegen je om de oren. Voor sommigen is het noodzaak door het gebrek aan een baan en voor anderen een lang gekoesterde droom. Voor jezelf beginnen kan waanzinnig leuk zijn, dat weten wij als geen ander! Maar hoe zorg je dat je succesvol wordt? Wat ons betreft; Onderneem vanuit je talent! 

Voor ons lag het misschien net even anders. Wij hadden al de droom om voor ons zelf te beginnen, vonden elkaar én een gezamenlijk doel en Verhelder Talent was geboren! In ons eigen bedrijf kunnen wij ons ei kwijt, maken we gebruik van elkaars talenten én doen we iedere dag wat we het liefste doen: het beste uit mensen halen. Sommige van die mensen zijn voor zichzelf begonnen of willen dat gaan doen, en zijn zoekende in hun ondernemerschap. Want hoe onderscheid jij je van de concurrentie? Hoe zorg je voor een ‘eigen’ geluid?

Ondernemen vanuit talent

Wanneer wij startende ondernemers helpen met het ontwikkelen van hun ondernemerschap of concept beginnen we altijd bij het talent van de ondernemer. Want het antwoord op de vraag, wat jou onderscheid van de concurrentie, is precies dat: JIJ. Jij bent uniek en anders dan je concurrent. Lastiger is het antwoord op de vraag wat jou ‘jij’ maakt. Wat zijn jouw talenten eigenlijk? Waar sta je voor? Wat vind jij belangrijk? Wij kunnen helpen bij het vinden van een antwoord op de vraag.

Vertaalslag

Wanneer je weet wat jou ‘jij’ maakt, kan je vervolgens de vertaalslag gaan maken naar je onderneming. Voor sommigen ligt het concept voor de hand en voor anderen is daar enige denkkracht voor nodig. Wat belangrijk is om mee te nemen in je overweging is de markt. Waar is vraag naar? Hoe verhoudt zich dat tot jouw talenten? Waar kan jij het verschil maken? En natuurlijk niet onbelangrijk; zorg dat jouw unieke persoonlijkheid in je concept meegenomen wordt. Of dat nu in werkwijze of huisstijl is; laat zien wie de ondernemer achter de onderneming is!  

Overweeg jij voor jezelf te beginnen of wil je meer succes met je onderneming? Wij helpen je graag! 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.