Ontwikkeladvies

Er is door de Corona-crisis een heleboel veranderd op de arbeidsmarkt. Er zijn mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, mensen die geen zekerheid hebben voor de toekomst en mensen die door het thuis werken tot nieuwe inzichten zijn gekomen. Om de gevolgen van deze crisis te beperken is de overheid gekomen met het crisisprogramma "NL Leert Door". Onderdeel daarvan is het gratis ontwikkeladvies voor werkenden en werkzoekenden. 

Ontwikkeladvies voor werknemers en werkzoekenden

Het Ontwikkeladvies kan op verschillende manieren ingezet worden. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden als je werkzoekende bent en op dit moment een WW-uitkering ontvangt, als zzp-er of als je in dienst bent bij een werkgever. Ook kan het initiatief bij de werkgever zelf vandaan komen, bijvoorbeeld om aan de verplichtingen van de NOW 2.0 te voldoen.

Met Het Ontwikkeladvies kunnen verschillende onderwerpen aan bod komen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Arbeidsmarktpositie en arbeidskansen;
 • Sollicitatievaardigheden;
 • Omscholingsadvies;
 • Studieadvies;
 • Toekomstbestendigheid;
 • Carriereswitch;
 • Plan B maken voor eventueel baanverlies.

Dit zijn maar een paar voorbeelden. Uiteraard stemmen we dit af op jouw behoefte!

Het Ontwikkeladvies biedt de mogelijkheid om, in een veilige omgeving en zonder verplichtingen, met een professionele loopbaanadviseur, over dit soort vragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken. Ook Verhelder Talent doet mee!

Wat houdt het ontwikkeladvies in?

Het Ontwikkeladvies (Loopbaanadvies) bij Verhelder Talent bestaat uit:

 • Arbeidsmarktscan
 • Vier individuele coachgesprekken van 1 uur
 • E-learning (opdrachten om o.a. jouw kwaliteiten, talenten en drijfveren te ontdekken)
 • Gratis deelname aan de Verhelder Talent workshops (o.a. Herken je Talent, De toekomst van Werk, Op & Top LinkedIn)
 • Ontwikkelplan

Subsidie vanuit de overheid

Het Ontwikkeladvies is een regeling die door de overheid gesubsidieerd wordt.  Vanwege de impact van de corona-crisis is besloten de regeling die in 2018 en 2019 van kracht was opnieuw beschikbaar te stellen.

Het doel van het ontwikkeladvies is om een goede keuze te maken in je loopbaan, of dit nu een keuze voor een opleiding, omscholing of cursus is, of een nieuwe baan binnen of buiten de sector waar je nu werk. Dat maakt niet uit.

Verhelder Talent heeft de afgelopen jaren met succes Het Ontwikkeladvies ingezet. Ook hebben wij succesvolle ervaring met het beheren van het subsidiedossier en het aanvragen van de subsidie. Wij nemen dit volledig uit handen, geen zorgen dus!

Hoe werkt Het Ontwikkeladvies?

Als je woonachtig bent in Nederland en nog niet met pensioen bent kom je in aanmerking voor de subsidie. Wel zijn er 'maar' 20.000 ontwikkeltrajecten te vergeven. Wij kunnen jou vanaf zaterdag 1 augustus aanmelden voor deze subsidie. Wie het eerst komt die het eerst maalt. Belangrijk dus om er op tijd bij te zijn.

Wil jij wel aan de slag met het ontwikkeladvies? Meld je dan hieronder aan en je ontvangt direct alle start-informatie en we gaan de eerste afspraak met je plannen!


Direct aanmelden!
Image