Wanneer weet je dat je jouw droom achterna moet

VeroniqueCarrièreswitch, Inspiratie, Member, Ondernemen, Solliciteren, Talengericht werken, Werkplezier Leave a Comment

Wat als je een goede baan hebt, maar je weet dat er iets anders is dat je met je leven zou moeten doen? En dat dat stemmetje maar niet stopt met tegen jou te praten? Hoe weet je dat je de sprong kunt wagen? Wat vertelt jou dat je het moet doen?

Mike Lewis schreef het boek “When to Jump: If the Job You Have Isn’t the Life You Want” nadat hij zelf de sprong had gewaagd en zijn leven had omgegooid. Hij verzamelde de verhalen van verschillende mensen die hem voor gingen.

Op zijn veertiende groeide Mike Lewis op in Californië en droomde ervan om professioneel squash te spelen. Tien jaar later werkte hij echter in financiën bij Bain Capital. Het was daar dat hij zich realiseerde dat de “stem in mijn hoofd nooit wegging” – en het vertelde hem om een ​​professionele atleet te worden.

“De squashtour is nog niet zo bekend, maar je kunt de hele wereld overgaan terwijl je meedoet. En ik dacht op een gegeven moment: Ik ga dit doen “, vertelde de auteur onlangs aan OnThe Money van CNBC.

“Het probleem is dat er niet op de deur wordt geklopt, niemand zal binnenkomen en zeggen dat je nu je droom kunt najagen”, voegde hij eraan toe, dus besloot hij om “andere mensen te benaderen die iets comfortabels hadden achtergelaten om te doen waar ze écht om gaven. ‘

Lewis vertelde CNBC dat hij als eerst een vrouw had benaderd die haar baan als analist bij Wall Street had opgegeven om slechts drie jaar later in het olympisch team te fietsen. Na deze en andere voorbeelden van mensen die een professioneel risico namen om een persoonlijk resultaat te halen, maakte hij zijn eigen sprong: hij stopte met zijn baan en speelde met succes 18 maanden internationaal Squash.

Tijdens die periode vertelde hij regelmatig zijn verhaal, wat er voor zorgde dat hij nog meer mensen leerde kennen met soortgelijke verhalen. “Van elk type persoon; alleenstaande ouders tot millennials en van immigranten tot babyboomers”. Al deze verhalen verzamelde in zijn nieuwe boek.

De niet zo sexy stappen

Iedereen die de sprong waagt had iets gemeen. “Er kwam altijd een heleboel planning bij kijken. Het is niet zo dat mensen op een dag wakker worden een bedrijf beginnen. Het vergt veel en hard werken. En, zoals ik dat noem, 10.000 niet zo sexy stappen”.

Bij een ander lijkt het allemaal vanzelf te gaan. Dat is vaak ook wat we laten zien online en wat we op verjaardagen vertellen; de successen. Maar de 10.000 stappen die tussen het moment van starten en het succes zitten die laten we vaak achterwege.

Enkele andere ‘sprongen’ in het boek zijn Dan Kanary, een bankleningsmedewerker die mede-oprichter was van Harpoon Brewery; en Greg Klassen, een voormalige heftruckbestuurder die nu luxe meubels ontwerpt.

“Ik denk dat iedereen een verhaal heeft en de sprong ziet er anders voor mij dan voor jou. De afweging die mensen maken is dat het eng wordt, maar het de moeite waard is om te doen”.

Ook de sprong wagen? Vanaf 1 december gaan we starten met de Talent Sprint! We hebben maximaal 30 gratis plekken. Schrijf je snel in!

Lewis erkent dat het niet altijd het juiste moment is om zo’n radicale sprong te wagen. Daarnaast past het ook lang niet bij elke persoonlijkheid om dat te doen. Wanneer je iemand bent die zekerheid en stabiliteit heel belangrijk vindt, zal je dit niet snel doen.

“Ik geloof niet dat wanneer je kinderen hebt, een hypotheek en schulden die je moet afbetalen, dat het per definitie een goed idee is om zo’n verandering aan te gaan. Maar dat betekent niet dat je over bijvoorbeeld twee jaar de sprong niet zou kunnen wagen”. In het boek legt hij uit hoe je er voor zorgt dat, als de tijd daar is, jij er klaar voor bent.

En als je dan besluit om de sprong te wagen heeft Lewis maar één advies: Kijk niet terug!

“Als je het gevoel hebt dat je goed voorbereid hebt, is dit het moment om er voor te gaan. En als je er dan voor gaat kan je niet vooruit of achteruit of om je heen kijken met vragen als “wat als” of “wat zou kunnen”. Je kijgt hier maar één kans. Ga er voor!”.

4 fases voor de perfecte sprong

Mike Lewis omschrijft in zijn boek 4 fases die je door moet om de perfecte sprong te maken.

  1. Luister naar het stemmetje in je hoofd (hij is er niet voor niets)
  2. Maak een plan (en neem hier de tijd voor!)
  3. Gun jezelf het geluk
  4. Kijk niet achteruit

Het verhaal van Mike Lewis is een inspiratie en heel herkenbaar voor ons. Dagelijks zien wij mensen die bezig zijn met de voorbereidingen van hun sprong.

 

Bekijk het filmpje hieronder voor nog meer inspiratie. Voor members hebben wij een 45 minuten durende film waarin Mike Lewis zijn bevindingen en ervaringen deelt bij het kantoor van Google in Londen.  Log in op jouw Toolkit en bekijk het filmpje!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Wat is jouw ervaring? Laat het ons weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.