Omscholingsadvies

Er zijn verschillende momenten te bedenken waarop omscholingsadvies gewenst kan zijn. Bijvoorbeeld wanneer jouw beroep aan het verdwijnen is door omstandigheden als een crisis of automatisering of wanneer je geen plezier meer ervaart binnen je vakgebied en toe bent aan iets nieuws. Met omscholingsadvies van Verhelder Talent helpen we je een toekomstbestendige opleiding te kiezen die past bij jouw talenten!

Wat is omscholingsadvies?

Je wil of moet een andere richting op, maar welke richting ga je op? En wat is er voor nodig om daar te komen? Met omscholingsadvies geven we antwoord op deze vragen. We kijken met je mee naar kansrijke beroepen, helpen met de keuze voor de juiste opleiding of training en formuleren samen met jou een omscholingsplan.

Wat houdt omscholingsadvies in?

Wat een omscholingsadvies-traject inhoud hangt helemaal van de situatie af. Wanneer je nog helemaal geen idee hebt waar je heen zou willen switchen starten we met een oriënterende fase. Daarop volgt een fase waarin we gaan kijken naar de kansen in de markt en de vertaalslag naar kansrijke beroepen. Vervolgens kijken we samen naar jouw opleidingsbehoefte en formuleren we een omscholingsplan. In dit plan bespreken we niet alleen opleiding en training, maar ook praktijkkennis, vaardigheden en competenties. Je weet precies waar je aan moet gaan werken! Stel dat je al weet wat je zou willen gaan doen, maar nog niet goed hoe je daar komen gaat starten we later in het traject en helpen we je bijvoorbeeld alleen bij de keuze voor opleiding en het formuleren van het omscholingsplan.

Omscholing als voorwaarde van NOW

Het kabinet is gekomen met een nieuw steunpakket voor bedrijven. Onderdeel daarvan is een aangepaste versie van de NOW-regeling. Bedrijven die in aanmerking willen komen voor deze regeling hebben een inspanningsverplichting voor bij- en omscholing. Als organisatie kunt u Verhelder Talent inzetten om uw medewerkers te voorzien van omscholingsadvies of, wanneer omscholing niet nodig is, ontwikkeladvies. Op die manier werkt u aan de ontwikkeling en duurzaam inzetbaarheid van uw medewerkers en voldoet u aan de inspanningsverplichting van NOW 2.0.

Omscholingsadvies aanvragen

Heb jij of je medewerker behoefte aan omscholingsadvies? Maak heel eenvoudig een afspraak in onze online agenda voor de eerste kennismaking, of neem contact met ons op over de mogelijkheden voor uw organisatie!


Maak een afspraak
Contact


Download

Download het gratis whitepaper "Impact van corona op de werkvloer".

Leuk om te weten!

Wij vinden kwaliteit, resultaat en regionale betrokkenheid belangrijk! Wij zijn daarom NOLOC gecertificeerd, partner van Huis van het Werk en lid van Stichting de Waaier.