“Ik weet nu wie ik ben, wat ik kan en handel er ook naar!”

Winde Ervaring, Inspiratie, Programma, Solliciteren, Talengericht werken, Werkplezier Leave a Comment

Pauline Houtenbos, 32 jaar geleden geboren in Bergen, besloot in augustus 2017 contact op te nemen met Verhelder Talent om haar carrière en daarmee ook zichzelf even grondig onder de loep te nemen.

Nadat zij haar studies small Business & Retail Management en Communicatiewetenschap had afgerond, ging Pauline in 2011 aan het werk. Toch leek het maar niet te lukken om een werkplek te vinden waar zij zich helemaal in haar element voelde.

‘ In 2011 begon ik als projectleider bij  een organisatie maar hier merkte ik als snel dat ik niet op mijn plek zat. In 2012 was ik namelijk alweer aan het rondkijken en solliciteren voor een andere baan, maar nooit kwam ik iets tegen waarvan ik werkelijk dacht: ‘Dit is het.’

Burn-out

Uiteindelijk bleef Pauline toch nog een aantal jaren op dezelfde plek waarbij ze zich, naar eigen zeggen, over de kop werkte. Helaas moest zij zich ziekmelden wegens een forse burn-out. Na goed overleg werd in april 2017 haar contract beëindigd, waarop wel de rust en ruimte volgden om uit te zoeken wat ze wilde met haar loopbaan.

‘Ik ging wel nog hier en daar solliciteren maar ik bleef vastlopen op het feit dat ik nog steeds niet wist wat ik wilde! Tot ik op Facebook een link voorbij zag komen over Verhelder Talent en meteen op de website ging kijken. Wat me opviel was dat deze erg praktisch en overzichtelijk was, en voor ik het wist had ik mijn eerste afspraak met Veronique.’

De website is praktisch en overzichtelijk zodat ik meteen wist wat ik kon verwachten

Sollicitatie Boost en coaching

Pauline volgde een traject van ongeveer 5 maanden bij Verhelder Talent, bestaande uit een sollicitatie boost en persoonlijke coaching.

Vragend naar het resultaat hiervan antwoordt Pauline:

‘Ik ben ontzettend geholpen doordat ik nu weet wie ik ben en waar ik voor sta. Dat merkte ik meteen tijdens nieuwe sollicitatiegesprekken. Ik heb nu mijn eigen verhaal! Ook ben ik geholpen met het schrijven van een goede brief en C.V.

Veronique heeft snel door hoe je in elkaar zit en wat er bij je past naast het feit dat ze veel kennis heeft van bestaande bedrijven. Zo noemde zij een organisatie op omdat ze vermoedde dat deze echt zou aansluiten bij wat ik wilde en waar ik nu zelfs werkzaam ben!’

Dankzij Verhelder Talent is het me gelukt om werk te vinden waar ik echt op mijn plek ben

Weer aan de slag

Pauline tijdens Taaltrip bij haar nieuwe werkgever JINC

Afgelopen maart is Pauline weer aan de slag gegaan als projectmedewerker bij JINC in Amsterdam waar zij nu wel het gevoel heeft perfect te passen.

Het belangrijkste wat zij volgens haarzelf geleerd heeft is te weten wie ze is, wat ze wil en daar ook naar te handelen. Hierdoor durft ze ook veel meer op haar gevoel af te gaan. Haar doel was om nu eindelijk iets te vinden waarvan zij kon zeggen: ‘Hier ben ik echt op mijn plek’

En met behulp van Verhelder Talent is zij daar absoluut in geslaagd!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.