Verhelder Talent

Doe Het Niet Zelf – Avond Schagen

Tijdens ons werk kwamen we terecht op een Doe Het Niet Zelf- Avond in Alkmaar. De avond was een initiatief van de stichting Doe Het Nietlogo-pandraak Zelf. In november hebben we als Verhelder
Talent in samenwerking met Pand Raak de eerste Doe Het Niet Zelf – Avond in Schagen georganiseerd. We hebben besloten om dit in 2017 structureel te gaan voortzetten als programmering van Pand Raak. Weten wanneer de eerstvolgende is? Kijk op onze facebook pagina of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

 

De gedachte

Iedereen is wel ergens goed in, maar niemand kan alles. Dat hoeft ook niet. Anderen helpen je graag en het is fijn om om iets voor een ander te kunnen betekenen.

Mensen die bereid zijn om hun talenten voor de ander in te zetten, krijgen samen de mooiste dingen voor elkaar. Dat spaart tijd en geld. Onhaalbaar? Utopisch? Nee! Het is heel eenvoudig om zoiets te organiseren, met een kleine groep mensen, voor een dag of een avond.

Doe Het Niet Zelf-bijeenkomsten zijn bedoeld om elkaar te helpen met concrete vragen die ter plekke aangepakt worden. Gratis. Dat trekt mensen aan die bereid zijn om zich in te zetten voor een ander en niet te trots zijn om iemand om hulp te vragen. Zo kun je ontdekken of een samenwerking ‘werkt’. Elkaar helpen hoeft niet één-op-één. Jij doet iets voor iemand en een ander helpt jou. Een grafisch ontwerper maakt bijvoorbeeld een logo voor een tekstschrijver. De tekstschrijver helpt een fotograaf zijn online tekst te structureren. De fotograaf maakt een profielfoto voor de grafisch ontwerper.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Mobiele versie afsluiten